31 Mart 2008 Pazartesi

ENGİNAR DOLMASI


Bu güzel enginar dolmasını ilk olarak, kayılvaldemde yedim ve çok beğendim.Harika oluyor sizde deneyin beğeneceksiniz sevgiler...

MALZEMELER (iki kişilik)
İki adet enginar
Bir su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağ
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze soğan
Bir orta kuru soğan
Tuz,karabiber
Bir yumurta
Bir limonun suyu


YAPILIŞI
Ben enginarları dolmalık olarak aldım. Sizde alırken "dolmalık olacak" derseniz, ayıklayıp dolmalık olarak veriyorlar bilginize..İç malzemesini hazırlarken enginarlar limonlu suda beklesin, soğanı,dereotunu,tazesoğanı küçük küçük doğrayın. Pirinçin içine zeytinyağ,tuz ve karabiber ile ekleyin karıştırın. Enginarın içine doldurun kenarlarına ve açtırarak yapraklarınada koyalım aynı işlemi ikinci dolmaya da uygulayalım. Daha sonra bir tencerenin içinde yaklaşık 45 dakika pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.Terbiyesi için ocağı kapattıktan sonra bir yumurta ve bir limonun suyunu karıştırıp dolmalarımızın içine dökelim, kapağını kapatıp demlendirelim soğuk olarak servis yapalım. Bu arada yaprakların dip kısmındaki ince beyaz kısım çok lezzetlidir..Afiyet olsun...

29 Mart 2008 Cumartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA



MALZEMELER
Bir paket margarin
Bir yumurta (akı hamurun içine, sarısı üzerine)
Bir paket kabartmatozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
İki yemek kaşığı yoğurt
Bir tatlı kaşığı sirke
Tuz
İçi için ufalanmış beyaz peynir
Üzeri için susam,çörekotu
YAPILIŞI
İlk olarak margarini bir tavada eritelim.Daha sonra bir kabın içine unu eleyelim. İçine margarini,yumurtanın sadece akını,yoğurdu,kabartmatozu,sirke ve tuzu ilave edelim, güzelce yoğurup poğaçalarımıza şekil verelim. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp susam,çörekotu veya haşhaşla süsleyelim. Yağlanmış fırın tepsimize dizelim 200 dereceli fırında pişirelim afiyet olsun..

26 Mart 2008 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA


En güzel pasta yarışması için bu güzel çilekli pastayı yaptım.Umarım sizlerde seversiniz.Davet içinhttp://birdemliksohbet.blogspot.com/ arkadaşıma teşekürler.Oylarınızı bekliyorum sevgiler...


  • PANDİSPANYA İÇİN

  • 5 yumurta+5 kahve fincanı toz şeker

  • 5 kahve fincanı elenmiş un

  • 1 kahve fincanı ince(un gibi)çekilmiş fındık

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • KREMA İÇİN

  • 7 kaşık toz şeker

  • 3 yemek kaşığı un

  • 2 yumurta

  • 1 paket vanilya

  • 50 gr margarin

  • SÜSLEMEK İÇİN

  • 200 gr fındık

  • 15/20 adet çilek

  • Yarım çay bardağı damla çikolata

  • YAPILIŞI

  • İlk olarak pandispanyamız için,şeker ve yumurtaları mikserle 5 dakika çırpalım.Vanila,fındık,tarçın ve kabartma tozunu ekliyelim.Elenmiş unnuda ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpalım.Hamuru yuvarlak şekilli,yağlanmış bir kalıpa dökelim.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirelim.Kreması için bir tencerede şeker,yumurta ve unu kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim altını kapatmadan vanilya ve margarini ekleyim soğumaya bırakalım.Pastabanı ortadan ikiye bölelim,şekerli su ile ıslatalım.Kremamızın yarısını sürelim üzerine ikiye kestiğimiz çilekleri koyalım,fındık ve damla çikolatalarıda ekliyelim diğer parçayı üzerine kapatıp kalan kremamızı bir spatula ile üzerine sürelim.Kenarlarını ve üzerini çekilmiş fındıkla süslüyelim.Ben 200gr bitter çikolatayı eritip pastanın üzerine döktüm 3 adet çileği çikolataya batırdım böylece daha güzel bir görüntü oldu.Afiyet olsun sevgiler...

25 Mart 2008 Salı

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA



MALZEMELER
Yarım paket fiyonk makarna
Bir adet küp küp doğranmış kabak
Bir adet küp küp doğranmış havuç
Bir küçük kavanoz mantar
Yarım su bardağı çekirdeksiz doğramış zeytin
Üzeri için bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
BEŞAMEL SOS İÇİN
Yarım litre süt
İki yemek kaşığı un
100 gr tereyağ
Tuz
YAPILIŞI
İlk olarak makarnamızı haşlayalım. Daha sonra kabak ve havucu bir tavada soteleyelim,mantarları ince ince doğrayalım, zeytin,matar ve havuc ile kabaklı karışımı makarnamıza ekleyelim.Beşamel sosunu pişirelim makarnamıza ekleyip, güzelce karıştıralım ve yuvarlak ya da kare bir borcama dökelim. Üzerine kaşar peynirini koyup fırınlayalım.Afiyet olsun sevgiler...

KURU MEYVALI KURABİYE


MALZEMELER
Yarım paket oda ısında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı pudra şekeri
Yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
Bir yumurta
Bir paket kabartmatozu
3 Yemek kaşığı kuru meyva şekerlemesi
Bir çay bardağı fındık
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri bir kabın içinde güzelce yoğuralım orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.Elimizle şekil verelim, üzeri için ben meyva şekerlemesi koydum dilerseniz fındıkta koyabilirsiniz.Kurabiyelerimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 170 dereceye ayarlı fırında pişirelim. Afiyet olsun sevgiler.

ARAP KURABİYE


MALZEMESİ
İki yumurta sarısı(haşlanmış)
250 gr margarin
İki yemek kaşığı şeker
Bir paket vanilya
Bir paket kabartmatozu
Aldığı kadar un

YAPILIŞI
Margarini eritin haşlanmış yumurta ve şekerle karıştırın sonra un,kabartmatozu ve vanilyayı ekleyin yumuşak bir hamur elde edin.Bu hamurdan elinizle küçük yuvarlaklar yapın yağlanmış fırın tepsisine dizin,170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.Kurabiyelerin beyaz kalması gerekiyor. Bir tabağın içine 5 kaşık şeker,2 kaşık kakao koyun sıcak kurabiyelerinizi bu karışıma bulayın.Sonrada afiyetle yeyin sevgiler...

MERHABALAR

Ben aslında sanırım yaklaşık 2 senedir bir sürü yemek sitesini ziyaret ettim.Yemek yapmak ama en çok hamur işleri yapmak bende bir tutku çok severek yapıyorum huzur,sevgi,mutluluk buluyorum ve bunları paylaşmak istedim.Umarım sizde seversiniz sevgiler...

 
bir Demlik Sohbet