25 Mart 2008 Salı

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA



MALZEMELER
Yarım paket fiyonk makarna
Bir adet küp küp doğranmış kabak
Bir adet küp küp doğranmış havuç
Bir küçük kavanoz mantar
Yarım su bardağı çekirdeksiz doğramış zeytin
Üzeri için bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
BEŞAMEL SOS İÇİN
Yarım litre süt
İki yemek kaşığı un
100 gr tereyağ
Tuz
YAPILIŞI
İlk olarak makarnamızı haşlayalım. Daha sonra kabak ve havucu bir tavada soteleyelim,mantarları ince ince doğrayalım, zeytin,matar ve havuc ile kabaklı karışımı makarnamıza ekleyelim.Beşamel sosunu pişirelim makarnamıza ekleyip, güzelce karıştıralım ve yuvarlak ya da kare bir borcama dökelim. Üzerine kaşar peynirini koyup fırınlayalım.Afiyet olsun sevgiler...

Hiç yorum yok:

 
bir Demlik Sohbet