31 Mart 2008 Pazartesi

ENGİNAR DOLMASI


Bu güzel enginar dolmasını ilk olarak, kayılvaldemde yedim ve çok beğendim.Harika oluyor sizde deneyin beğeneceksiniz sevgiler...

MALZEMELER (iki kişilik)
İki adet enginar
Bir su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağ
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze soğan
Bir orta kuru soğan
Tuz,karabiber
Bir yumurta
Bir limonun suyu


YAPILIŞI
Ben enginarları dolmalık olarak aldım. Sizde alırken "dolmalık olacak" derseniz, ayıklayıp dolmalık olarak veriyorlar bilginize..İç malzemesini hazırlarken enginarlar limonlu suda beklesin, soğanı,dereotunu,tazesoğanı küçük küçük doğrayın. Pirinçin içine zeytinyağ,tuz ve karabiber ile ekleyin karıştırın. Enginarın içine doldurun kenarlarına ve açtırarak yapraklarınada koyalım aynı işlemi ikinci dolmaya da uygulayalım. Daha sonra bir tencerenin içinde yaklaşık 45 dakika pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.Terbiyesi için ocağı kapattıktan sonra bir yumurta ve bir limonun suyunu karıştırıp dolmalarımızın içine dökelim, kapağını kapatıp demlendirelim soğuk olarak servis yapalım. Bu arada yaprakların dip kısmındaki ince beyaz kısım çok lezzetlidir..Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

 
bir Demlik Sohbet