29 Mart 2008 Cumartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA



MALZEMELER
Bir paket margarin
Bir yumurta (akı hamurun içine, sarısı üzerine)
Bir paket kabartmatozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
İki yemek kaşığı yoğurt
Bir tatlı kaşığı sirke
Tuz
İçi için ufalanmış beyaz peynir
Üzeri için susam,çörekotu
YAPILIŞI
İlk olarak margarini bir tavada eritelim.Daha sonra bir kabın içine unu eleyelim. İçine margarini,yumurtanın sadece akını,yoğurdu,kabartmatozu,sirke ve tuzu ilave edelim, güzelce yoğurup poğaçalarımıza şekil verelim. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp susam,çörekotu veya haşhaşla süsleyelim. Yağlanmış fırın tepsimize dizelim 200 dereceli fırında pişirelim afiyet olsun..

2 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Poğaçayı nedense simitten daha çok seviyorum. Daha doyurucu sanki. Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Blogspota hosgeldin,yeni blogun hayirli olsun canim.Bu arada pogacalar da cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik.

 
bir Demlik Sohbet