1 Nisan 2008 Salı

ŞEKERPARE








Ben bu tatlıyı çok severim.Üzerinin yumurtasız olması ve ağızda dağılıyor olması güzel olan.Yapımıda bir o kadar basit afiyet olsun sevgiler...


MALZEMELER
Yarım paket margarin
Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
3 Su bardağı un
Bir yumurta
İki kaşık toz şeker
Bir paket kapartmatozu
Şerbeti için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su bir tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için fındık
YAPILIŞI
İlk olarak şerbetini hazırlıyalım su ile şekerimizi kaynatıp ocaktan almadan önce limon suyunu ekliyelim bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatalım.margarin ile sıvıyağını bir tavada kaynatalım ve unumuza yavaş yavaş karıştırarak ekliyelim yumurta,şeker ve kapartmatozunuda koyup yoğuralım yuvarlak şekil verip üzerine fındık koyalım yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim ve 170 dereceli fırında pişirelim.Şekerparelerimiz sıcakken soğuk şerbetimizi üzerlerine dökelim ve soğumaya bırakalım...

Hiç yorum yok:

 
bir Demlik Sohbet