4 Nisan 2008 Cuma

HATAY USULÜ KISIR


MALZEMESİ


Yarım kilo bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
2yemek kaşığı domates salçası
Yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyag
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydonoz
Bir demet taze soğan
Yarım demet taze nane yada(bir yemek kaşığı kuru nane)
Bir yemek kaşığı pul biber,tuz

YAPILIŞI
Büyük bir kabın içinde bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz ve kabarmasını bekliyoruz.Bu arada
taze sogan,maydonoz,dereotunu ve naneyi ince ince doğruyoruz.Kabarmış olan bulgurun içine ilk olarak zeytinyağı ve salçalarımızı koyup güzelce yoğuruyoruz daha sonra sırası ile yeşilliklerimizi,nar ekşisini,acı pul biberi ve tuzu ekleyip tekrar yoğuruyoruz.Afiyet olsun sevgiler...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kısır pek hatay usulu olmamış dere otu konmazki orda bilinmez bile..

elif dedi ki...

ben hataylı bir arkadaşımdan aldım tarifi o nedenle hatay usulü dedim . yoksa hataylı değilim ama yapım şekli olarak olabilir:))

 
bir Demlik Sohbet