2 Nisan 2008 Çarşamba

KIYMALI PİDE



MERHABA
Ben bu pidenin tarifini bir linkten almıştım denedim ve çok beğendim istedimki sayfamda olsun.Deneyin derim sonuç mükemmel oluyor sevgiler...

HAMUR İÇİN
Bir su bardağı ılık su
İki tatlı kaşığı kuru maya
Bir tatlı kaşığı şeker
Tuz
Yaklaşık bir kilo un

İÇ MALZEMESİ
Yarım kilo kıyma
Bir kuru soğan
1Domates
2 Sivri biber
Tuz.karabiber

YAPILIŞI
Bir bardağın içine mayayı ve şekeri koyarak üzerine ılık su ekliyelim ve 10 dakika mayalanmasını bekleyelim. Elenmiş unun içine bardakta kabarmış hatta taşmış olan mayalı su karışımını ve tuzu ekleyin karışımın içini havuz şeklinde açın yavaş yavaş ılık su ekleyerek sert bir hamur elde edin bu hamuru yuvarlak bir kabın içine koyun üzerine nemli bir bez örtün ve ışık almıyacak bir yerde mayalanmaya bırakın. Yaklaşık iki saat sonra hamur kabarmış olucak tekrar elinizle bastırıp hamuru küçültün üzerini örtüp bir saat daha bekletin. Harç için soğan,domates ve biberi küp küp doğrayın kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Hamurdan küçük parçalar koparıp merdane ile açın ve içine kıymalı harçtan koyup küçük pide yapın. 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin .Pidelerin üzerine sıcakken tereyağ sürün ve sıcak olarak servis yapın .Afiyet olsun sevgiler...

Hiç yorum yok:

 
bir Demlik Sohbet