14 Nisan 2008 Pazartesi

SİMİT


MALZEMELER
2 çay bardağı ılık su
2 çay kaşık kuru maya yada bir paket yaş maya
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su + 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
3 paket susam

YAPILIŞI
İlk olarak iki çay bardağı su ile mayayı karıştıralım ve yaklaşık 10 dakika bekliyelim mayanın kabarması için.Daha sonra hamur yoğurma kapının içine,4 su bardağı unu eliyelim içine mayalı karışımı ekliyip karıştıralım bir su bardagı ılık suyu ve tuzunu ekleyip yoğuralım hamur elimize yapışabilir ellerimizi ıslatarak hamuru güzelce yoğuralım,hafif yapışkan bir hamur oluyor.Yoğurmuş olduğumuz hamurun üzerine bir bez örtüp yaklaşık 30 dakika kabarmasını bekliyelim.Kabarmış olan hamurdan küçük bezeler koparım ilk olarak hazırladığımız pekmezli su karışımına daha sonrada susama buluyalım sırası ile diğer simitlerede aynı işlemi yapalım.Benim 11 adet simitim oldu bu hamurdan yapmış oldugunuz büyüklüğe göre değişebilir bu adet.Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim,önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Çıtır çıtır bir simit oluyor deneyin derim afiyet olsun sevgiler...

Hiç yorum yok:

 
bir Demlik Sohbet