15 Nisan 2008 Salı

ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE



MALZEMELER
3,5 bardak un
250 gr oda ısısında margarin
1 su bardagı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı granür kahve
1 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kapartma tozu
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
üzerei için bir paket bitter çikolata +1 çay bardağı krema

YAPILIŞI
Margarin ve pudra şekerini hamur yoğurma kapında karıştıralım,daha sonra diğer malzemeleri ekliyelim orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Elimizle yuvarlak şekil verelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.200 dereceli fırında pişirelim,kurabiyelerimiz soğuduktan sonra,çikolatayı benmari usulü eritelim çine kremamızı koyup karıştıralım.kurabiyelerimizin üzerine bir fırçayla iki kat sürelim üzerlerine pasta süsü ekliyelim.serviz yapalım afiyet olsun ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik canim.iyi pazarlar.

 
bir Demlik Sohbet