10 Nisan 2008 Perşembe

AŞURE

Aslında aşure ayı değil biliyorum ama benim canım çok istedi dayanamadım ve yaptım .Çünkü çok severim muharrem ayındada yaptım,ama o zaman bir blogum yoktu onun için şimdi ekliyorum dilerim seversiniz...


MALZEMELER
2 su bardağı buğday
3 su bardağı şeker
yarım bardak kuru fasulye
yarım bardak nohut
2 kaşık pirinç
15 adet kuru incir
15 adet kuru kayısı
1 çay bardağ çekirdeksiz kuru üzüm
100 gr fındık
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 tatlı kaşığı susam
1 adet elma
1 adet portakal (kapuklarını rendeledim )
1 su bardağı süt

YAPILIŞI
Bir gece önceden buğdayı bir taşım kaynattım.Kuru fasulye ve nohutu suya koydum,kabarmış olan buğdayı tahta bir kaşıkla ezdirdimki nişastası çıksın daha sonra kuru fasulya ve nohutu haşladım kopuklarını soydum,kuru üzümü, kuş üzümünü ve kuru incirleri ayrı ayrı bir taşım kaynattımki kara suyunu çıkarsın .Buğdayı bir tencerede yaklaşık yarım saat kaynattıktan sonra sırası ile pirinç,kuru fasulye,nohut,kuru incir,kuru kayısı,kuru üzüm,fındık,dolmalık fıstık,kuş üzümünü ve meyveleri ekledim .Daha sonra şekerini,susamı ve sütü ekledim,ben suyunu yazmıyorum isteğinize göre koyabilirsiniz ondan sonrada yaklaşık bir yarım saat kadar kaynattım tencerenin ağzını kapatıp dinlendirdikten sonra kaselere koyup dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun sevgiler...


1 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

Merhabalar arkadaşım porselen demlik ailesi olaraktan sanalda yapmış oldugumuz etkinliği biraz dahada geliştirerek dergi basmaya karar verdik ve sizlerden de dergimizde hangi tarif yada sitenizde bulunan tüm tarifler ile isimleriniz ile yer almak ister iseniz bizimle irtibata gecmenizi rica ediyorum .Bugüne kadar etkinlikte yer almış olan arkadaşlar sizlerde hangi tarifleriniz yayınlansın yada yayınlanmasın diyorsanız lütfen bize
porselendemlikdergi@hotmail.com
adresine mail atınız isim ve site adınızı yazmayı unutmayınız. http://birdemliksohbet.blogspot.com hayırlı tatiller arkadaşım

 
bir Demlik Sohbet